Anamaria Vasile

“Casa ororilor” din Călărași. Copii luați din instituții și ținuți ca sclavi

Anchetă într-o localitate din Călăraşi, într-un dosar de lipsire de libertate si de infractiuni la viata sexuala.

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au anunţat că depistat în cursul zilei de vineri un bărbat în vârstă de 52 de ani din localitatea Fundeni Frunzănești, județul Călărași, care este principalul suspect în cazul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lipsire de libertate si de infractiuni la viata sexuală. Dosarul a fost înregistrat la Parchetul de pe langă Judecătoria Oltenița.

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale Călărași au găsit în locuinţa suspectului un minor, care ar fi fost legat cu sfoară în şopron. Un alt minor a fost descoperit la o adresă din București un alt minor, acesta fiind încuiat în boxa blocului.

Ambii băieţi erau instituționalizați şi din primele verificari, există indicii ca ar fi fost abuzaţi. De asemenea, în şopronul locuinţei din Călăraşi bărbatul avea instalată o cameră video. Suspectul a fost reţinut.

Poliţiştii urmează să-i audieze şi pe cei doi minori, în prezenţa unui psiholog de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Călăraşi.

Surse din anchetă susţin că ar putea fi mai multe victime. Cei doi băieţi găsiţi acum au 13 şi 16 ani, dar se pare că bărbatul aducea constant minori.