Anamaria Vasile

6 cazuri în care cele mai obișnuite lucruri au salvat vieți. Acum vei aprecia blugii și mai mult

„S-a născut în cămașă” se spune despre oamenii care supraviețuiesc și în cele mai dificile situații. Am fost impresionați de câteva povești în care oameni obișnuiți au avut parte de un norroc uriaș. Te invităm și pe tine să le cunoști și să apreciezi mai mult viața pe care o ai.

Apple Watch și-a salvat proprietarul atunci când acesta și-a pierdut constientei

Un bărbat de 67 de ani din Norvegia, crede că Apple Watch i-a salvat viața. Odată ce proprietarul ceasului inteligent a căzut în baie și a leșinat. Aparatul, a observat pentru un minut că proprietarul nu se mișca, a sunat la serviciile de urgență. Ajunși la fața locului, medicii au confirmat că acțiunea în timp util i-a salvat viața bărbatului.

Telefonul care a oprit săgeata din arbaletă

Pasiunea de a face poze i-a salvat viața unui bărbat din Australia. Omul se îndrepta spre casă când a observat un bărbat care alerga la el cu o arbaletă în mână. Potrivit martorilor oculari, el a decis sa filmeze un alergator cand a fost impuscat chiar in fata. Săgeata a străpuns telefonul mobil, asttfel fața victimei a fost atinsă doar tangențial.

Un urs polar s-a speriat de un telefon mobil

În orașul canadian Churchill, un om a reușit să supraviețuiască într-o luptă cu un urs polar datorită unui telefon mobil. În fiecare an, turiștii vin aici pentru a vedea animalele din Arctica.

Cu toate acestea pentru prima dată un urs polar a atacat o persoană. Fiara începu să rupă cămașa de pe bărbat, dar s-a speriat de strălucirea smartphone-ului și a fugit. Ulterior, ursul a fost prins și pus într-o canisa locală.

O femeie a supraviețuit unui accident de mașină datorită implanturilor de săni

Acest accident de circulație s-a produs în Sofia, în Bulgaria. Mașina Elenei Marinova s-a cciocnit de o altă mașină. Cu toate acestea, la impact, implanturile au funcționat ca o pernă de siguranță, protejând coastele și organele interne ale șoferiței.

Bricheta cu lanternă i-a ajutat pe salvatori să găsească niște oameni rătăciți

Un cuplu tânăr din Bashkiria a făcut o plimbare cu mașina pe zăpadă într-o iarnă foarte aspră. Pe drum, au căzut într-o râpă, în care nu funcționa niciun dispozitiv. După ce au aruncat echipamentul, bărbatul și fata au mers cam trei kilometri.

În timp ce își făceau drumul prin zăpadă, în întuneric, singura sursă de lumină era o lanternă mică pe o brichetă, care, întâmplător, a fost observată de salvatori.

Blugii l-au ajutat pe un bărbat să nu se înece

Doi turiști din Germania au petrecut timp pe un iaht de pe coasta Noii Zeelande. Dintr-o dată a pornit un vânt puternic și unul dintre băieți a fost aruncat peste bord. Cu toate acestea, nu și-a pierdut cumpătul și și-a adus aminte de trucul cu blugii pe care îl văzuse pe Internet.

Și-a scos blugi, a legat picioarele pantalonilor de margini și a început să îi bată până când nu s-au transformat într-un colac de salvare. De îndată ce vântul s-a oprit, ajutoarele au venit la turist și l-au scos din apă în siguranță