Anamaria Vasile

Noua metodă prin care românii te lasă fără bani. Ce minciună gogonată spune acest bărbat trecătorilor de pe stradă. Video

Cetățenii români îi opreau pe trecători și îi rugau să doneze bani pentru copiii cu dizabilităţi. În realitate, totul era o înşelătorie, iar acest lucru a fost dovedit de o echipă de jurnalişti cehi.

Conform Digi 24, care prezintă imaginile jurnaliştilor cehi, românii nu au reacţionat bine când au fost luaţi la întrebări: – Nu mă filma! – Ba da, te vom filma. – Ba nu, du-te dracu!

Românii se plimbau pe străzile din capitala Cehiei cu un tabel în care treceau datele celor care donau bani. În momentul în care jurnaliştii au intrat în dialog cu ei, s-a dovedit că pungașii auzeau şi că totul era doar o înşelătorie.

– Pretinzi că eşti surd. – Nu e adevărat. – Ba da, scrie chiar acolo. Uite, scrie chiar acolo. – Eşti nebun?

Atunci când jurnaliştii le-au cerut hârtiile pe baza cărora trecătorii erau păcăliți, spiritele s-au încins.

– Nu atinge camera! – De ce mă atingi? Ce vrei? – Hârtia. – Nu e nimic aici, nimic. – Ai pus-o în buzunar. – N-am nimic, bă! – E acolo, doar dă-mi hârtia! – Ai hârtia în buzunar! Uite, e chiar acolo! Perfect! – Nu mă atinge!

În cele din urmă, jurnaliştii cehi au intrat în posesia acelei hârtii şi au văzut că românii adunaseră aproximativ 150 de euro. Jurnalistul care a demascat escrocheria a postat imaginile pe YouTube.