Anamaria Vasile

Cercetătorii chinezi au făcut marele anunț! Aceasta este temperatura la care coronavirusul moare imediat

Principala agenție de presă din Rusia, TASS, care are o vechime de peste 100 de ani și care este deținută de guvernul rus, având sediul în Moscova, vine cu informații importante pentru toți cei care se luptă cu noul coronavirus.
Potrivit sursei citate, cercetătorii chinezi din cadrul Universității Hong Kong au făcut noi teste și au descoperit atât temeperatura la care coronavirusul se simte cel mai bine și trăiește mult timp, cât și temperatura la care acesta nu face față și moare imediat.

Oamenii chinezi de știință au afirmat, anunță agenția rusă de presă, că noul coronavirus rămâne stabil la temperatura de 4 grade Celsius și că infecția poate dura, în aceste condiții, până la două săptămâni. Cu cât temperatura crește, virusul ucigaș își pierde din putere, astfel că la 22 de grade Celsius coronavirusul este activ doar o săptămână.

Cercetătorii din Hong Kong au mai spus că, la 37 de grade Celsius, noul virus rezistă doar două zile, iar atunci când temperatura depășește 56 de grade, coronavirusul dispare în aproximativ 30 de minute. Temperatura la care coronavirusul moare în mai puțin de cinci minute este însă de 70 de grade Celsius!