Anamaria Vasile

Arafat, după creșterea numărului persoanelor care au coronavirus: „Soluția: revenirea la starea de urgență”

În ultimele zile, număru persoanelor infectate cu noul coronavirus a crescut alarmant, zilnic România înregistrând noi recorduri negative.

Sâmbătă, autoritățile au anunțat că 889 de persoane au fost infectate în ultimele 24 de ore, după ce cu o zi înainte cifra era tot foarte mare: 799! Vineri seară, în direct la Digi 24, Raed Arafat a afirmat că, dacă numărul va crește în continuare, singura soluție ar fi revenirea la starea de urgență.

„Spitalele care primesc pacienți infectați cu COVID-19 nu mai au loc de Terapie Intensivă. «Matei Balș», «Marius Nasta», «Ana Aslan» sunt la capacitate maximă. Dacă apare un caz, îl vom muta în afara Bucureștiului. Și spitalul din Ploiești este ocupat la capacitate maximă. Soluția este să creăm paturi de ATI, să aducem ventilatoare. Avem stocuri și pentru că a apărut această problemă trebuie să apelăm la această soluție. Dar avem nevoie de personal. Dacă vom continua așa, vom depăși 1.000 de cazuri pe zi. Dacă vrem să scădem la 100 de cazuri pe zi, trebuie impuse măsuri foarte dure. Singura soluție ar fi revenirea la starea de urgență”, a spus Raed Arafat.