Anamaria Vasile

Stai la bloc? Se dau AMENZI de până la 6000 lei! Ai grijă să NU faci asta

Cresc amenzile pentru vecinii gălăgioși! Proiectul de lege care prevede sancţiuni mult mai dure pentru cei care deranjează liniştea publică a fost promulgat de președintele Klaus Iohannis! Așadar, cei care își vor deranja vecinii vor primi nișe amenzi usturătoare, care se pot dubla dacă fapta respectivă va fi repetată în decurs de 24 de ore!

Cresc amenzile pentru vecinii gălăgioși
Așadar, persoanele care organizează petreceri cu caracter privat şi utilizează aparatură muzicală la intensitate de natură a tulbura liniştea locuitorilor, în corturi sau alte amenajări sau în spaţiu neacoperit, situate în perimetrul apropiat imobilelor cu destinaţia de locuinţe sau cu caracter social, în mediul urban, vor plăti o amendă între 2.000 şi 3.000 de lei, o creştere semnificativă faţă de valoarea anterioară, care era situată între între 500 şi 1.500 de lei.

Amenda crește simțitor pentru persoanele care repetă isprava într-un interval de 24 de ore, iar amenda poate ajunge până la 6.000 de lei, sau până la 150 de ore de muncă în folosul comunităţii. Amenzile cresc până la 1.500 de lei şi pentru persoanele care incită la dezordine socială, organizează jocuri de noroc ilegale, sau consumă băuturi alcoolice în locurile publice şi în afara restaurantelor.

Adio zgomot de bormașină între orele de odihnă
Tot până la 1.500 de lei ajunge amenda pentru persoanele care deranjează liniştea publică sau produc zgomote în zonele de locuit între orele 22:00 – 08:00 şi 13:00-14:00. Pentru repetarea ofensei într-un interval de 24 de ore, aceste amenzi pot urca până la 3.000 de lei, sau pedeapsă cu 70-120 de ore de muncă în folosul comunităţii.

Proiectul promulgat astăzi modifică şi actualizează legea 61/1991, care se referă la sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice. Legea a fost republicată în Monitorul Oficial în 7 februarie 2014.