Anamaria Vasile

Reguli de aur pentru un păr… așa cum nu l-ai avut niciodată!!!

Vrem să ne bucurăm de un păr lung, dar care să nu arate oricum… Ajută părul cu următoarele ponturi de la specialiști, să crească repede, cu firul zdravăn și hidratat de la rădăcină până la vârf. Iată câteva reguli de aur pentru un păr așa cum nu l-ai avut niciodată.

ALEGE CORECT PRODUSELE PENTRU SPĂLAREA PĂRULUI

Părul deteriorat sau uscat poate fi greu de îngrijit. Se rupe ușor, se electrizează, își pierde volumul, iar procesul de coafare devine dificil. „Este greu de determinat dacă părul este lipsit doar de umiditate sau este deteriorat. Cum îți dai seama? Părul uscat și sensibilzat are cuticula deschisă și poate fi cu trei niveluri de culoare mai deschis față de nuanța naturală. În schimb, părul deteriorat are cuticula uscată. Poate fi până la șapte niveluri de culoare mai deschis decât cea naturală’, explică Cristina Scrisu, brand ambasador System Professional. Astfel, șampoanele hrănitoare pe bază de uleiuri ar trebui folosite dacă ai părul uscat, lipsit de hidratare. Acesta are tendința de electrizare și o elasticitate scăzută. În schimb, părul uscat are o structură aspră când este uscat și are tendința de încâlcire când este umed. Ai nevoie de un șampon și de produse de îngrijire pe bază de proteine sau de aminoacizi pentru a fortifica firul și pentru a-l reconstrui din interior.

PRINCIPALII DUȘMANI CARE CAUZEAZĂ RUPEREA PĂRULUI

Periatul agresiv – un păr lipsit de hidratare este mai sensibil. Odată periat cu ustensile necorespunzătoare, el este pus în pericol. Lipsa folosirii produselor de protecție termică – părul ud neprotejat cu produse speciale de styling și îngrijire este un păr compromis. Ce poți face: elimină excesul de apă din păr după ce te speli, zvântă-ți părul cu un prosop, usucă-l cu foehnul pe o treaptă medie sau pe treaptă de aer rece, optează pentru elastice de păr de calitate, care să nu îți tensioneze prea tare coada.

CONDIȚII DE COAFARE PENTRU PĂRUL FIN

Când coafezi părul cu peria, insistă la rădăcini, pentru a crea volum, ceea ce va ajuta și la susținerea formei pe lungimi și vârfuri, recomandă Alina Rau, Lead Trainer Nioxin România. Utilizează produse de styling în cantități mici, repetitiv, nu folosi cantități mari. Nu aplica un produs de stilizare direct pe păr niciodată, ci mai întâi între palme. Dacă e vorba de un ulei hidratant, atunci freacă palmele până se încălzesc puțin – această metodă ajută formula uleiului să se „activeze’.

FOLOSEȘTE BALSAM LA FIECARE SPĂLARE

„Foarte multe femei evită balsamul de teamă că părul va căpăta un aspect tern sau gras. De fapt, acesta îi oferă strălucire, făcându-l să reflecte lumina într-un mod subtil. Mai mult, previne deteriorarea, hidratează cuticula și conferă rezistență firului. Dacă te confrunți cu un scalp uleios, încearcă să te speli pe cap cu apă călduță. Cea foarte caldă poate agrava sensibilitatea scalpului’, explică Edy Virag, Ambasador Nioxin România.

USUCĂ PĂRUL TREPTAT

Imediat după ce ai spălat părul, nu îl freca folosind prosopul și nu îl ține imediat sub aerul fierbinte al foehnului. Mai mult, prosoapele din bumbac pot rupe părul sau îl pot electriza. Optează, așadar, pentru un prosop din microfibre.
DESCURCĂ PĂRUL CÂND E USCAT

Sorin Stratulat, hair-stylistul de la Beauty District, spune că părul trebuie descurcat cât e uscat, înainte să îl speli. Părul ud este foarte fragil și, chiar sub acțiunea unui balsam hrănitor, se poate rupe foarte ușor dacă îl piepteni la duș.

APLICĂ O MASCĂ DE PĂR SĂPTĂMÂNAL

În primul rând, masca de păr nu exclude balsamul – acesta trebuie aplicat oricum. Apoi, alege masca de păr potrivită tipului tău de păr. Spre exemplu, dacă ai părul uscat, specialiștii recomandă tratamente bogate, hidratante, care să refacă structura acestuia. Dacă te confrunți cu un păr lipsit de volum, optează pentru măști care includ în formula lor un complex de proteine și adaugă astfelun plus de strălucire. Dacă părul tău e gras, ar trebui să eviți măștile de păr bogate în uleiuri și să alegi, în schimb, o mască pentru curățare, care să purifice firele de păr și să le calmeze!