Anamaria Vasile

De ce trebuie să plantezi busuioc lângă legume

Alelopatia este capacitatea unor plante de a influenta dezvoltarea altora. In timpul vietii unele plante sintetizeaza anumite substante, care pot sa stimuleze cresterea si dezvoltarea altor vegetale si, de asemenea, sa le protejeze de daunatori si boli.

Busuiocul face parte din aceasta categorie de plante influente. Pe langa faptul ca detine o aroma extraordinara, un continut mare de vitamine si calitati gustative deosebite, el influenteaza pozitiv culturile, in apropierea carora este plantat, scrie actualitate.eu

BUSUIOCUL PLANTAT IN SOL DESCHIS

Aroma provenita de la frunzulitele de busuioc actioneaza ca repelent pentru rosii, castraveti, ceapa, ardei si varza. Ea alunga cu succes paduchii si musculitele albe, care pot sa distruga semnificativ viitoarea recolta.

Busuiocul plantat de-a lungul tufelor de rosii creeaza un mediu, care nu permite dezvoltarea putregaiului cenusii si fainarii pe frunzele lor.

Daca il veti planta langa castraveti, raspanditi-l pe intreaga parcela. Astfel veti proteja legumele prin cea mai sigura si ecologica metoda.

Iar busuiocul plantat in ghivece asezate pe veranda nu va permite patrunderea tantarilor si mustelor in casa.

Aceasta planta este intr-adevar minunata si are multe beneficii pentru organism.