Anamaria Vasile

Cum trebuie să se completeze culoarea părului cu cea a ochilor pentru un aspect fizic plăcut fără să dăuneze

Nuanţa potrivită te poate face să arăţi senzaţional aşa că alegerea vopselei de păr în funcţie de culoare ochilor este o procedură importantă. Nu o neglija, vezi care sunt propunerile noastre şi alege cee ace ţi se potriveşte.

Culori de păr potrivite pentru ochii albaştri

Dacă ai ochi de culoarea cerului, atunci vei observa că ţi se potrivesc atât tonurile calde cât şi cele reci. Te poţi inspira din lookurile vedetelor pentru a alege vopseaua potrivită. De exemplu, le poţi urmări pe Jennifer Lawrence, care a fost atât blondă cât şi şatenă, ori pe Julianne Moore, care a optat de cele mai multe ori pentru tonuri de roşcat.

Şi Emma Stone a schimbat câteva nuanţe, de la roşcat, la şaten şi blond. În timp ce Eva Green a oscilat între blond, brunet, roşcat şi şaten. Dacă vrei să încerci tonuri cu reflexii mov, poţi face asta doar dacă nu ai cearcăne. Altfel, această nuanţă le va accentua şi mai mult, în loc să-ţi pună ochii în evidenţă.

Nuanţe de vopsea de păr potrivite pentru ochi verzi

Ochii verzi sunt destul de rari şi ies în evidenţă indiferent de culoarea părului. Dar dacă vrei ca alegerea vopselei de păr să fie în funcţie de culoarea ochilor atunci poţi încerca tonuri de maro ciocolatiu, cărămiziu, ambră, cupru sau caramel.

Te poţi inspira şi din alegerile făcute de celebrităţile cu această nuanţă de iris, de exemplu Rihanna, Adele ori Shailene Woodley. Fereşte-te de nuanţele închise, precum brunet, gri închis sau gri ivoire.

Tonurile de vopsea care pun în valoare ochii căprui şi negri

Această culoare de iris poate avea multe faţete, de la închis până la chihlimbar. Dacă ai ochii într-un ton mai rece de căprui, mizează pe blond deschis, aproape platinat. Iar dacă ai ochii negri, nu opta pentru un brunte foarte pătrunzător, ci pentru ceva mai deschis.

Ochii căprui cu subton cald vor fi scoşi în evidenţă de un şatem auriu, de ambră, şaten cu tente de cupru ori ambră. Te poţi inspira şi din lookurile vedetelor cu această nuanţă de iris, precum Sofia Vergara, Anne Hathaway, Michelle Williams, Drew Barrymore, Katy Perry ori Nicole Scherzinger.

Culori atipice de iris

Dacă eşti posesoarea unor ochi care au un ton atipic, nu trebuie să-ţi faci griji cu privire la alegerea nuanţei de păr în funcţie de culoarea ochilor. Vezi ce lookuri au purtat Kate Bosworth ori Jane Seymour, care au heterocromie oculară (un ochi căprui şi unul albastru).

Iar dacă ochii tăi au tente de violet atunci inspiră-te din nuanţele de păr alese de faimoasa Elizabeth Taylor.