Anamaria Vasile

3 rețete de înfrumusețare care se pot transforma într-un eșec total

Mulți dintre noi preferă produsele cosmetice făcute în casă pentru că sunt mai rapide, mai eficiente sau mai ieftine. Din păcate, acest lucru nu duce deseori la cele mai bune și mai sănătoase rezultate. În cel mai bun caz, poți să renunți doar la o metodă sau alta, și în cel mai rău caz trebuie să fugi cu capul în biroul medicului.

Acidul salicilic are un efect de uscare, ajută la scăderea excesului de sebum și a celulelor moarte. Este, de asemenea, cunoscut sub numele de o metodă dovedită de tratare a acneei. aspirina este într-adevăr un remediu bun pentru acnee.

Dar, în primul rând, nu elimină însăși cauza inflamației și în al doilea rând, are o serie de efecte secundare: uscăciunea, iritarea, înghițirea și roșeața pielii.

Peroxidul de hidrogen pentru albirea pielii

Peroxidul este considerat un excelent dezinfectant, este utilizat și pentru combaterea acneei și a albirea pielii. Conform Centrului Național de Toxicologie , concentrația sigură de peroxid de hidrogen este de 3%, în timp ce în unele cazuripoate atinge 90%.

Pasta de dinți pentru erupțiile tenului

Mulți au auzit că pasta de dinți obișnuită poate servi ca un instrument rapid în lupta împotriva cosurilor. Ea poate usca efectiv inflamatia si poate reduce inrosirea, dar nu este sigura din cauza unor consecinte foarte neplacute.

Nivelul pH-ului de bază al pastei de dinți este conceput în primul rând pentru dinți. Astfel, utilizarea de pastă de dinți pe piele poate provoca arsuri și erupții cutanate.

Zahăr, cafea și alte variante pentru măștile de față

Textura tare a zahărului dăunează atât buzelor cât și pielii elastice și dense atunci când se aplică o mască, deoarece ele devin mult mai sensibile. În general, o astfel de exfoliere e pur și simplu periculoasă. Același lucru se aplică și altor componente populare naturale: sare de mare, cafea, nuci, etc.â