Anamaria Vasile

Situatii pe care e bine sa le tii secret

Nu trebuie să expui chiar totul din viața ta. Dacă îți dezvălui toate secretele, viața ta va fi foarte complicată.

Unele lucruri ar trebui păstrate în secret. Vorbind despre planuri viitoare sau alte aspecte importante ale vieții, nu este o idee prea bună, pentru că unii ar putea încerca să te demotiveze. Și chiar nu este necesar ca o persoană să cunoască toate problemele familiei și detaliile vieții tale personale.

Amintește-ți că nu toți oamenii sunt ghidați de bune intenții. Există cei care folosesc orice informație pentru a te distruge.

Prin urmare, păstrează întotdeauna aceste situații, în secret:

1. PLANURILE DE VIITOR
Vrei să împărtășești planurile tale ambițioase pentru viitor cu prietenii? Așteptările tale, venite din partea lor ar putea fi destul de variabile.

Este posibil ca unii să înceapă să te descurajeze, subminând simțul scopului. Poate că vor decide că pentru această sarcină nu ești de ajuns de pregătit. În cele din urmă, încrederea în sine va fi descurajată.

Și dacă îți împărtășești planurile de afaceri sau ideile de afaceri cu alți oameni, ei chiar le pot fura. Amintește-ți că există întotdeauna oameni demotivatori, în jurul tău, iar ei pot găsi o problemă la orice soluție…

2. SECRETELE PRIETENILOR
Tot ce cineva ți-a destăinuit, trebuie să rămână secret, deoarece acea persoană are încredere în tine.

De exemplu, un prieten ți-a spus despre problemele din relație sau despre faptul că i s-a oferit un nou loc de muncă. Nu-i spuneți asta nimănui! În caz contrar, încrederea pe care ți-a acordat-o acea persoană va fi știrbită și asta este suficient pentru a strica prietenia.

Și încă un lucru: nu bârfi! Dacă auzi ceva neplăcut despre cineva și nu ești complet sigur de veridicitatea informației, păstrează informația pentru tine.

3. PROBLEME FAMILIALE
Te-ai certat cu partenerul? Căsătoria ta se situează la limita divorțului? Nimeni nu ar trebui să știe acest lucru.

Vorbind despre problemele familiei, pari slab în ochii celorlalți. Mai mult, aceste probleme sunt agravate doar de astfel de conversații.

Să presupunem că te plângi de anumite obiceiuri care te irită, la partener. Nu îți umili partenerul în ochii altora.

4. VIAȚA PERSONALĂ
Desigur, toată lumea este încântată să se laude cu prietenii sau cu colegii pe care îi are. Tentația de a te lăuda pare mereu o soluție.

Dar, a pune pe tavă detaliile vieții personale este un obicei prost. La urma urmei, distruge intimitatea și viața personală.

5. CARITATEA
Ca filantrop, schimbi vieți și aduci lucruri pozitive în viața multor oameni. Dar dacă spui tuturor despre faptele tale bune, aceasta subminează valoarea lor.

6. ASPECTELE FINANCIARE
Aceasta este o regulă imuabilă. Veniturile și bugetele nu ar trebui să facă obiectul discuțiilor cu ceilalți. Relațiile reale dintre oameni nu se bazează pe egalitatea economică.

7. STILUL DE VIAȚĂ
Te-ai întrebat vreodată cine ți-a întrerupt dieta unei vieți sănătoase? Ar putea fi prietena ta! Noua ta dietă sau stilul de viață sănătos va dura mai mult dacă le păstrezi în secret.

Și un alt subiect personal care nu trebuie discutat cu nimeni: religia și credința. Acestea sunt aspecte foarte sensibile, care pot duce cu ușurință la dispute inutile.