Anamaria Vasile

Bani de la stat pentru acești români! Peste 100 de milioane de lei au intrat pe card

Statul sare din nou în ajutorul românilor și le oferă bani. Peste 10 mii de persoane au beneficiat de acest ajutor.

Concret, este vorba despre persoanele care au primit ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în primul trimestru al anumului. Potrivit datelor oferite de ministrul Agriculturii, Adrian Oros, APIA a virat 103,38 milioane de lei către 10.951 de beneficiari.

„Legat de reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură, astăzi, cei de la conducerea APIA mi-au comunicat că au fost viraţi banii către destinatari pentru trimestrul I. O să mă întrebaţi de ce aşa târziu pentru trimestrul I.

Este vorba de 103.381.276 lei pentru 10.951 de beneficiari. În prima perioadă a anului am fost nevoiţi să plătim jumătate din trimestrul II anul trecut, trimestrul III şi trimestrul IV, adică 528 milioane de lei am plătit la începutul acestui an şi până acum pentru restanţele de anul trecut”, a afirmat a afirmat Adrian Oros.

Guvernul a suplimentat sumele
Guvernul a decis, în şedinţa din 22 iulie, să suplimenteze cu 101,9 milioane de lei fondurile care vor fi acordate fermierilor în baza unei scheme de ajutor de stat privind reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură.

În acest fel, fondurile necesare plăţii ajutorului de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură în perioada 1 ianuarie 2020 – 31 martie 2020 ajung la o valoare de 629,9 milioane de lei.

Pentru perioada 2015-2020, suma acordată în acest sens are o valoare totală de 3,435 miliarde de lei.

Suma alocată se asigură în limita prevederilor bugetar aprobate de către Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Aceasta se încarează în valoarea anuală totală a bugetului schemei de ajutor de stat.