Anamaria Vasile

Toți vecinii în afară de el își puseseră scaune în fața caselor dar lui nu-i spunea nimeni de ce. Când a aflat de ce fac asta, a început să plângă, dar a mers mai departe: ,,În ultimii 65 de ani eu am…” Ce se întâmplase uimitor

Activitatea fizică este bună pentru sănătate, așa că poate fi o idee bună să faci sport în timpul liber. Unii spun că nu mai au timp și pentru asta, dar mereu se pot găsi câteva minute.

Harvey Djerf este un bătrân în vârstă de 95 de ani, el este veteran de război, a luptat în cel de-al Doilea Război Mondial. Acest bătrân îi inspiră pe toți oamenii din cartierul lui prin ceea ce face. În ultimii 65 de ani el a mers 1,6 km de două ori pe zi. Și pare că nimic nu îl poate opri de la a continua, nici măcar bătrânețea.

Desigur că acum nu mai e la fel de puternic și activ ca înainte, iar aceste plimbări sportive au devenit adevărate provocări pentru el. Dar iată că vecinii lui Harvey au găsit o metodă prin care să își ajute vecinul drag să își continue exercițiile zilnice. Iar ideea lor este atât de creativă!

Într-o zi vecinii au observat că Harvey avea nevoie se se oprească la intervale regulate pentru că nu mai putea să respire din cauza efortului. Atunci și-au dat seama că Harvey are nevoie de un loc unde să se poată odihni, așa că au început să pună pentru el scaune al căror scop era acela de a-l face pe Harvey să aibă unde să se așeze pentru câteva minute!

Din ce în ce mai mulți oameni s-au alăturat acestei inițiative, iar acum Harvey are o grămadă de ,,puncte de odihnă”. Cu această ocazie și-a dat și Harvey seama cât de iubit este și cât de norocos poate fi pentru că face parte dintr-o comunitate atât de bună.

Sperăm ca Harvey să continue plimbările pentru a putea să își inspire în continuare vecinii!