Anamaria Vasile

Test de atenție – Ce număr lipsește?

Rețelele sociale sunt pline de jocuri, joculețe și teste logice și de atenție. Cele mai multe îți cer să cauți un animal, o cifră sau un obiect.

Un puzzle lansat de Playbuzz le-a stârnit interesul internauților și foarte puțini sunt cei care au reușit să-l rezolve.

Imaginea constă într-o serie de numere și cere găsirea cât mai rapidă a numărului ce lipsește din șir. Misiunea nu este atât de ușoară pe cât s-ar crede. Nu există o metodă ultra rapidă. Chiar dacă încerci să numeri pe rând vei observa că s-ar putea să îți scape numărul lipsă.

E chiar aproape imposibil să vezi numărul lipsă dintr-o singură privire. Testul nu este unul de logică și nici măcar nu necesită calități de detectiv, dar creierul nostru parcă refuză să găsească greșeala.

Creierul uman este obișnuit să urmeze o secvență. Conform unui studiu realizat în 2013, când mintea umană se concentrează pe un anumit subiect, tot ce este în jur pălește.

În acest studiu realizat de Christopher Chabris și Daniel Simon, participanților li s-a arătat un video în care apărea un bărbat îmbrăcat într-un costum de gorilă ce mergea prin mulțime în timpul unui meci de baschet. Când au fost întrebați câte pase s-au realizat între baschetbaliști, jumătate dintre participanți nici au sesizat prezența bărbatului îmbrăcat în costum de gorilă.

Tu ai găsit numărul ce lipsește? Îți dăm un indiciu: numărul lipsă se află între 20 și 40.