Anamaria Vasile

Alertă meteo! Este cod galben de fenomene periculoase: Atenție mare în aceste zone

Meteorologii au emis o atenționare meteo de cod galben de ceață în mai multe zone din România. Cei care locuiesc în această parte a țării trebuie să fie foarte atenți.

Specialiștii de la Administraţia Naţională de Meteorologie au emis, vineri, o avertizare nowcasting Cod galben de ceaţă, valabilă în localităţi din judeţul Harghita, pe durata orelor următoare.

Potrivit meteorologilor, până la ora 10:00, în zona judeţului avertizat, în special în localităţile Miercurea Ciuc, Topliţa, Gheorgheni, Ditrău, Sândominic, Remetea, Joseni, Suseni, Ciumani, Ciucsângeorgiu, Sărmaş, Frumoasa, Lăzarea, Sânsimion, Plăieşii de Jos, Cârţa, Siculeni, Mihăileni, Tomeşti, Gălăuţaş, Ciceu, Sânmartin, Sâncrăieni, Dăneşti, Subcetate, Mădăraş, Tuşnad, Sântimbru, Voşlăbeni, Cozmeni, Leliceni, Păuleni-Ciuc şi Racu, se va semnala ceaţă, fenomen ce va determina scăderea vizibilităţii sub 200 de metri şi, izolat, sub 50 de metri.

Potrivit celor de la ANM, avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore.