Anamaria Vasile

Cum pierdem caloriile fără să ne dăm seama

ești bune pentru persoanele care nu au timp sau nu prea se împacă cu sportul. Poate nu îți vine să crezi, dar sunt lucruri banale pe care obișnuiești să le practici zi de zi, fără a ști că astfel arzi multe calorii. Ești curioasă care sunt aceste activități?
6-lucruri-despre-somn-pe-care-sigur-nu-le-stiai_size8Somnul
Sunt sigură că nu doar o dată ai auzit despre beneficiile somnului din timpul zilei pentru organism. Pe lângă faptul că acesta îmbunătățește starea pielii și stimulează metabolismul, el favorizează arderea calariilor. O oră de somn te ajută să scapi de circa 60 kcal. Tentant, nu-i așa? Asta nu înseamnă că poți mânca tot ce ai în frigider și să te culci pentru a te trezi mai suplă, însă somnul este cea mai bună obțiune pentru a arde caloriile acumulate pe parcursul zilei și de a-ți recăpăta puterile.
Aranjarea părului
Poate vei înceta să urăști sau poate vei iubi mai mult ritualul de aranjare a părului de dimineață. De ce? Pentru că astfel scapi de circa 140 de kcal. Nu e mult, desigur, dar mai bine decât nimic.
Cum arzi 700 calorii pe oră cu bicicleta
118478Tastarea la calculator
La muncă, la școală, în timpul liber sau oricând, petreci mult timp în fața calculatorului. Crezi că tot acest timp îl petreci fără nici un beneficiu pentru silueta ta? Nu e chiar așa, pentru că tastarea la calculator duce la arderea a aproximativ 200 de kcal pe oră. Aceasta poate fi un bun motiv de bucurie pentru tine.
Citirea cu voce tare
Dacă îți place să citești, atunci să știi că ai un hobby perfect. Cărțile îți oferă multe beneficii, pe care la sigur la cunoști, dar ce nu știi este faptul că dacă citești cu voce tare, scapi de circa 90 de kcal. Dacă ai ceva de învățat, nu ezita să o faci cu voce tare, pentru că pe lângă faptul că vei arde calorii, vei memoriza ușor și rapid noua informație.
Plimbările cu animalul de companie
Plimbările în aer liber sunt mereu o idee bună, dar plimbările cu animalul tău de companie sună și mai bine. Niciodată nu știi câte calorii poți arde când petreci astfel timpul. O simplă plimbare te ajută să arzi aproximatix 240 kcal. Dacă mai întîlniți în cale o pisică (în cazul în care micul tău prieten este câinele), atunci această peripeție îți mai scade din greutate circa 60 kcal.
5 mișcări simple pentru piciorușe perfecte
Dansurile
Încă un exemplu de a combina utilul cu plăcutul. O oră de dans te ajută să arzi de la 240-400 kcal, în funcție de ritmul muzicii. Îți imaginezi ce oportunitate ai în zilele de vineri și sâmbătă, când poți dansa până dimineață!
imagesShoppingul
Data viitoare, când vei merge după o nouă rochie sau o pereche de pantofi, să știi că în fiecare oră arzi 200 kcal. Sunt sigură că puține fete fac shopping rapid, așa că cifra dată este doar un început. Dacă dorești să primești acest rezultat, ar fi mai bine să renunți la ideea de a finisa shoppingul cu o prăjitură la cofetăria ta preferată.
Curățenia
Orice treabă nu ai face prin casă duce garantat la arderea caloriilor. Spre exemplu, dacă dai cu aspiratorul pierzi 160 kcal, călcatul hainelor elimină 75 kcal din organism, iar spălatul veselei arde 65 kcal. Cele mai bune exerciții sunt însă cele pe care le faci în grădină, pentu că acolo este nevoie de multă mișcare, astefel atunci când plivești buruieni scapi de aproape 180 kcal pe oră.