Anamaria Vasile

Pregătește-te de haos! Toate zodiile vor avea parte de clipe de coșmar

Este o perioada in care orice spui poate fi interpretat gresit, in defavoarea ta, cu momente in care nu-ti gasesti cuvintele si nu reusesti sa pui punctul pe i, sa verbalizezi argumentele favorabile evidente.

Stii zilele in care totul merge pe dos: soferul autobuzului iti inchide usile in nas, seful te cearta pentru cine stie ce nimic, versi cafeaua pe laptop si-l strici, pica curentul inainte sa salvezi documentul la care scriai de ore bune, scapi telefonul din mana si ecranul se face tandari… Ei bine, cu totii ne vom aminti cum e sa intampini blocaje ca din senin in perioada urmatoare, din 7 pana pe 31 iulie.

In prima parte a intervalului (intre 7 si 19 iulie), Mercur isi incetineste mersul firesc si retrogradeaza in Leu, apoi, pana pe 31 iulie, va fi retrograd in Rac. Cum Mercur guverneaza invatarea si abilitatile noastre de a ne exprima, afectata este, in primul rand, comunicarea. Este o perioada in care orice spui poate fi interpretat gresit, in defavoarea ta, cu momente in care nu-ti gasesti cuvintele si nu reusesti sa pui punctul pe i, sa verbalizezi argumentele favorabile evidente. Apoi, cei care au programate in aceasta perioada calatorii sau deplasari pot intampina amanari, intarzieri, inconveniente neasteptate si greu de controlat. Pe langa toate aceste piedici, e o perioada in care ne razgandim usor, ne reevaluam deciziile si declaratiile, batem in retragere si nu ne mai tinem promisiunile sau dimpotriva, gasim calea spre iertare, spre impacare, acolo unde nu mai parea posibil sa se deschida vreo portita. E ceva comun in perioada asta sa revezi persoane cu care nu te-ai mai intalnit de ani de zile, dar si sa rezolvi probleme care au ramas in coada de peste.

Stai departe de fosti!

Desi poti sa juri cu mana pe inima ca ce-a fost a fost, ca ai trecut de acea etapa de viata si toate ranile s-au inchis, Mercur retrograd vine sa-ti rascoleasca sufletul si sa-ti aminteasca inca o data ca „niciodata nu trebuie sa spui niciodata“.

E o perioada in care fantomele iubirilor trecute pot veni sa te bantuie mai ceva ca-n filmele de groaza si cu la fel de multi fiori. Mai vulnerabila esti daca esti singura si tanjesti dupa iubire, pentru ca vei vei avea tendinta sa devii nostalgica, dornica sa mai dau o sansa si astfel risti sa te intorci de unde ai plecat, nu neaparat cu sorti de izbanda. Esti cu altcineva? Atunci, priveste doar spre viitor si nu lasa amintirile sa te tulbure pana acolo incat sa ajungi sa te indoiesti de ceea ce simti. Daca vezi numele fostului pe ecranul telefonului sau ca in casuta de messenger, cel mai intelept e sa il ignori!