Anamaria Vasile

Ed Sheeran, mărturisiri despre copilăria lui. Colegii râdeau de aspectul lui fizic 

”Eram un copil ciudat când eram mic. Purtam ochelari mari, aveam probleme cu auzul, mă bâlbâiam și eram roșcat”, povestește unul din cei mai cunoscuți tineri artiști ai lumii.

Ed Sheeran, cunoscut pentru hituri ca ”Perfect” sau ”Thinking out Loud”, este acum faimos în toată lumea și apreciat pentru talentul lui. Ba chiar a avut relații cu mai multe femei extrem de frumoase. Însă copilăria lui nu a fost deloc ușoară. Ed Sheeran nu auzea bine în copilărie Pe lângă faptul că era roșcat, motiv suficient să fie ironizat de colegi, Ed Sheeran avea probleme cu o ureche și nu auzea prea bine. Pentru că familia lui nu era tocmai bogată, când a avut nevoie de ochelari, a primit unii ieftini, mari și urâți. Iar pentru că s-a născut cu un semn uriaș pe față, acesta a trebuit îndepărtat cu laserul. Însă la una din ședințe, doctorul a uitat să folosească anestezic și din cauza traumei, Ed Sheeran a rămas bâlbâit. Nu e de mirare că era chinuit și batjocorit de colegi.

Muzica l-a ajutat să treacă peste toate problemele. Atunci când a ascultat primul album al rapperului Eminem, a început să învețe versurile. Cu timpul, încercând să-l imite pe Eminem, a reușit să vorbească normal.  ”Azi sunt un solist de talie mondială. Iar unul din copiii cool din școala mea este acum instalatorul meu…”, a povestit Ed Sheeran într-un discurs susținut pentru o organizație anti-bullying.

Ed Sheeran – cine este Ed Sheeran s-a născut într-o ”familie irlandeză mare”, după cum spune chiar el. Are un frate mai mare, care este compozitor. Bunicii din partea tatălui sunt irlandezi, iar povestea lor de dragoste, începută pe când erau foarte tineri, a inspirat mai multe din piesele lui Ed Sheeran. Ed Sheeran a început să facă muzică din 2004, iar în 2008 a părăsit orașul natal și s-a mutat la Londra, unde a cântat în restaurante și puburi mici și chiar pe stradă sau la metrou. Abia în 2011 a venit succesul, odată cu piesa ”A Team”, pe care a cântat-o într-o emisiune TV. Până atunci, Ed Sheeran nu a avut o viață ușoară, după cum a povestit chiar el – obișnuia să doarmă pe la prieteni și uneori nu avea suficienți bani pentru mâncare.