Anamaria Vasile

Scapa de cearcane si pungile de sub ochi cu acest remediu natural

Lipsa somnului, alergiile ori problemele de sanatate pot cauza cearcane sau pungi sub ochi. Indiferent de cauzele aparitiei cearcanelor si pungilor de sub ochi, din punct de vedere estetic este deranjant asa ca mai mult ca sigur iti vor prinde bine cateva remedii 100% naturale pentru ameliorarea acestei probleme.

Ingrediente naturale pentru estomparea cearcanelor

Ulei de migdale – uleiul de migdale este un ingredient natural cu efecte puternice asupra pielii din jurul ochilor. Asadar, il poti folosi pentru estomparea cearcanelor, aplicandu-l seara, inainte de culcare, cu miscari delicate de masaj. Poti folosi, alaturi de uleiul de migdale, si vitamina E uleioasa pentru ca potenteaza efectul uleiului.

Rosii – rosiile au capacitatea de a deschide culoarea pielii cu unul sau chiar doua tonuri. Amesteca o lingurita de suc de rosii cu ½ lingurita de zeama de lamaie. Aplica amestecul pe cearcane si lasa-l sa actioneze in jur de 10 minute, apoi clateste cu apa din belsug. Foloseste acest remediu zilnic pentru a scapa definitiv de cearcane.

Zeama de lamaie – vitamina C din zeama de lamaie este eficienta in estomparea cearcanelor intrucat deschide culoarea pielii. Imbiba o discheta demachianta in zeama de lamaie si pune-o pe post de compresa pe cearcane, fara a atinge zona ochilor.

Cartof crud – cartoful contine agenti cu proprietati de decolorare, care au capacitatea de a deschide culoarea pielii. Da cartoful pe razatoare, strecoara sucul obtinut si apoi inmoaie o discheta demachianta in sucul respectiv.

Aplica discheta sub forma de compresa si las-o sa actioneze pana la 15 minute, apoi clateste cu apa rece. Daca este aplicat sub forma de compresa rece, taiat felii, cartoful nu numai ca estompeaza cearcanele, insa este eficient si in cazul pungilor de sub ochi.

Avocado – taie felii de avocado si foloseste-le pe post de comprese pentru eliminarea cearcanelor. Dupa ce lasi compresele sa actioneze pret de 10 minute, se vor vedea rezultatele.

Ingrediente naturale pentru estomparea pungilor de sub ochi

Compresele reci – cea mai la indemana, dar si una dintre cele mai eficiente metode pentru reducerea inflamatiei in cazul pungilor de sub ochi. Poti folosi atat comprese cu apa rece, cat si gheata sau castraveti congelati pentru reducerea volumului pungilor de sub ochi.

Ceaiul de musetel – proprietatile antiinflamatoare ale ceaiului de musetel, dar si cele antimicrobiene, fac din acesta un remediu excelent pentru pungile de sub ochi, mai ales daca acestea apar din cauza alergiilor. Poti folosi pliculetele de ceai de musetel folosite, racite in frigider, pe post de comprese.

Castravetele – probabil cel mai cunoscut remediu pentru eliminarea pungilor de sub ochi este castravetele. Continutul bogat de antioxidanti al castravetelui face din acesta un aliat de pret in tratarea pungilor de sub ochi. Aplica cate o felie de castravete rece, direct de la frigider, pe fiecare ochi, apoi las-o sa actioneze intre 4 si 5 minute.

Masaj – masajul facut cu degetele poate reduce pungile de sub ochi intrucat stimuleaza miscarea fluidelor limfatice acumulate. Fa-ti timp in fiecare zi pentru un masaj al conturului ochilor.