Anamaria Vasile

Cele 10 principii de viață ale femeilor care știu să aibă grija de ele

Stim cu totii ca femeia de astazi jongleaza cel putin 3 lucruri diferite in acelasi timp, nu-si ia liber nici in weekend si nu pare nici sa-si acorde foarte multe zile de concediu pe an.

Cum sa iti pastrezi echilibrul si sanatatea fizica, dar mai ales emotionala, in astfel de conditii?

Uite care ar trebui sa fie noile tale principii de viata.

1. Fii blanda cu tine

2. Tu esti cel mai mare critic al tau. Incearca sa schimbi asta si sa fii cel mai mare sustinator al tau!

3. Concentreaza-te pe punctele tale forte

4. Avem tendinta sa facem exact opusul. Ne concentram pe aspectele negative din viata noastra si uitam sa ne apreciem calitatile. Fa o lista cu 10 dintre lucrurile la care te pricepi (poti chiar sa faci o lista mai lunga – cu atat mai bine) si ai grija sa ti le reamintesti in fiecare zi. Nu uita ca e important sa stii sa te apreciezi, scrie mesajeinspirationale.com.

5. Inceteaza sa retraiesti suferintele din trecut. Tu trebuie sa traiesti in prezent! Concentrandu-te pe ce sau cine te-a facut sa suferi nu o sa-ti aduca decat si mai multa suferinta.

6. Fii hotarata

7. Sa nu-ti fie teama sa ceri.

8. E dreptul tau sa ai parte de ceea ce iti doresti si ceea ce te face fericita. Primul pas e sa constientizezi care sunt aceste lucruri, ca apoi sa treci la fapte. Nu uita ca asta nu inseamna ca trebuie sa calci pe capete, doar pentru a-ti atinge obiectivele personale.

9.Nu te opri din invatat

Chiar daca o sa spui ca ai invatat destul in facultate sau pe parcursul celor 2 programe de master pe care le-ai facut, abia cand ajungi sa pui in practica partea teoretica, atunci incepe invatarea. Si nu ar trebui sa se termine niciodata. Nu exista asa ceva ca prea multe cunostinte.

10. Odihneste-te suficient

Desi se spune extraordinar de des, multe persoane tind sa ignore inca acest aspect. Somnul e extrem de important. Este singurul moment in care creierul si corpul se pot reincarca cu energie. Si energia este esentiala! Nu-ti poti explora tot potentialul daca nu esti perfect odihnita.