Anamaria Vasile

10 motive pentru care femeile nu pot rămâne însărcinate

Îți prezentăm câteva cauze pentru care nu rămâi însărcinată, deși este cel mai mare vis al tău. Vezi unde greșești și cum poți remedia situația.

Suprasolicitarea

Stresul vă va afecta sănătatea fizică și psihică și vă va afecta capacitatea de a rămâne gravidă. Alte tulburări emoționale, cum ar fi depresia și anxietatea, pot scădea nivelul de fertilitate. Ar trebui să fii calmă și într-o stare echilibrată atunci când încerci să concepi.

Stresul împiedică funcțiile hipotalamusului, care controlează glanda pituitară. Glanda reglementează suprarenalele, tiroida și ovarele și afectează ciclul, ducând chiar la menstre neregulate.

Haine prea strâmte

Femeile poartă pantaloni scurți pentru a accentua corpul și silueta lor. Dar este posibil să împiedicați funcțiile organelor reproductive. La bărbați, producția de spermă scade, iar la femei, circulația aerului scade și duce la disconfort.

Dormi puțin

Deprivarea de somn poate afecta și epuiza corpul și poate afecta funcțiile sistemului imunitar. Acest lucru crește șansele de a face infecții și, la rândul lor, afectează ciclul de reproducere.

Același lucru este valabil și pentru bărbați. Infecțiile se pot dezvolta în febră, iar căldura excesivă a corpului poate deteriora sperma. Femeile se pot simți anxioase din cauza lipsei de somn care le-ar putea afecta ciclul menstrual.

Sub sau peste greutate

Fiind prea slabe sau prea grase vă va afecta și șansele de a concepe. Dacă sunteți subnutrite, nu veți ovula bine. Dacă sunteți grăsuțe, atunci grăsimea va împiedica fertilitatea. Prin urmare, o greutate corporală ideală este ceea ce ajută, iar dacă sunteți peste indicele BMI ideal, există mai puține șanse de concepție, chiar dacă ovulația este regulată.

Stilul de viață

Frecvența factorilor nocivi cum ar fi fumatul, consumul de alcool, abuzul de droguri și cofeina afectează fertilitatea. La bărbați, acești factori scad numărul și motilitatea spermatozoizilor, iar la femei, acestea determină o ovulație neregulată.

Menstre neregulate

Femeile care nu au menstruație regulată au mai multe dificultăți în a rămâne gravide. Termenele neregulate indică o ovulație inconsistentă și conceperea fără ovul este imposibilă. Prin urmare, cu cât ovulați mai puțin, cu atât mai puțin există șansele de a rămâne gravidă.

Probleme de ovulație

Aproape 20 până la 40% din problemele de infertilitate la femei sunt cauzate de ovulația neregulată, care împiedică eliberarea ovulelor mature din ovare. În cazul în care unele femei nu pot ovula niciodată, altele ovulează o dată la un sfert.

Fluctuațiile hormonale, creșterea excesului de greutate sau pierderea excesului, exercițiul excesiv sau stresul sever ar putea fi motivele cheie ale tulburărilor ovulatorii.

Bolile tubulare

Tuburile uterine defecte sau blocate împiedică ouăle să ajungă la uter și sperma să ajungă la ou, prevenind astfel concepția. Aceste afecțiuni ar putea apărea din cauza bolilor cu transmitere, a bolilor pelvine inflamatorii sau a operațiilor de sterilizare, dacă există.

Nivel scăzut de progesteron

După ovulație, corpul luteal (foliculul ouălor rămase) produce progesteron pentru a susține implantarea embrionului în timpul sarcinii timpurii. Deficitul de progesteron în această fază poate fi unul dintre motivele infertilității.

Chiar dacă concepeți, placenta și fătul nu ar crește în continuare, cauzând fătul neviabil sau pierderea timpurie a fătului. Alte afecțiuni medicale, cum ar fi anomalii ale prolactinei sau ale tiroidei, pot duce la o funcționare anormală luteală.

Infertilitate combinată

Aici, ambii parteneri sunt diagnosticați cu probleme de fertilitate sau când unul dintre ei are câteva probleme de fertilitate. Tratamente adecvate sunt oferite în funcție de cauza infertilității.