Medicina chineză și modalitățile ei de a menține corpul uman sănătos datează de acum 5000 de ani. Aceasta este la fel de utilă și aplicabilă în problemele de sănătate pe care le avem, precum modalitățile moderne pe care le urmăm.
Cercetările medicale moderne ne-au demonstrat eficiența medicinei chineze în ceea ce privește slăbitul, prin îmbunătățirea metabolismului, inhibarea producției de grăsimi, îmbunătățirea circulației sângelui.
Cu toate că acupunctura joacă un rol important în acest proces, ți-am pregătit mai jos câteva lucruri inspirate din medicina chineză pe care le poți face și tu acasă, pentru a scăpa de kilogramele în plus.
Sfaturi de slăbit din medicina chineză:
1. Înlocuiește dulciurile și alimentele cu amidon cu alimente amare.
Gustul amar este una dintre cele cinci arome din medicina chineză (alături de picant, dulce, sărat și acru). Acesta este considerat a fi gustul pierderii în greutate, deoarece alimentele amare nu pot fi mâncate în cantități mari și ajută la curățarea intestinelor. Poți mânca sparanghel, castraveți și chiar și unele tipuri de salate.
2. Încearcă să muți QI-ul în fiecare zi.
QI-ul este energia care susține toată viața în teoria chineză. Dar această energie poate stagna sau se poate bloca în organism, ducând la îngrășare. De aceea, este important să muți QI-ul în fiecare zi, cu ajutorul exercițiilor (Taichi, Qi Gong, yoga și exerciții de respirație), cu ierburi și o dietă adecvată.
Poți consuma ceai verde, țelină, pepene, dovleac și semințe de floarea-soarelui.
3. Bea ceaiuri din plante.
Știm deja că acele calorii din lichide, fie că provin din sucuri sau alte băuturi care conțin zahăr, nu ar trebui să facă parte din dieta ta atunci când îți dorești să slăbești. Medicina chineză ne învață să înlocuim toate aceste băuturi cu ceaiuri.
Ceaiul pu-erh este considerat perfect în China, după ce consumi o masă bogată în grăsimi. De asemenea, poți face ceaiuri din frunze de lotus, semințe de Cassia, păducel chinezesc.
4. Bea multă apă.
Ai întâlnit acest sfat și în dietele tradiționale de slăbit. Iar acesta presupune consumul de apă caldă dimineața, pentru a curăța intestinele și a trezi metabolismul. Medicina chineză, în schimb, ne avertizează cu privire la consumul de apă în timpul mesei, deoarece acesta afectează digestia, ceea ce poate duce la stagnare.
5. Folosește puncte de presopunctură pe urechi pentru a suprima foamea.
Situate pe triunghiul mic al cartilajului, exact în fața intrării în canalul urechii, există două puncte puternice cunoscute pentru reducerea apetitului. Ciupește acel cartilaj intermitent timp de 30-90 de secunde, începând cu aproximativ 10-20 de minute înainte de mese.