Anamaria Vasile

Părul crește ca pe drojdii – 7 moduri de a face părul mai lung și mai dens în doar o lună

Ereditatea este principalul factor ce influențează tipul părului. Bineînțeles că mediul înconjurător, igiena și îngrijirea părului lasă și ele o amprentă. Din păcate astăzi auzim de multe ori părerea că dacă natura nu te-a înzestrat cu un păr bogat și frumos, nu ai nici o șansă să schimbi asta. Noi nu suntem de acord cu asta, schimbarea este reală! Tot de ce aveți nevoie vă este mereu la îndemână.

Pentru a stimula creșterea părului și a-l face mai dens, lucios și sănătos, puteți folosi niște amestecuri speciale obținute din produse foarte accesibile. Măștile comerciale nu doar “șlefuiesc” părul, ci și îi afectează negativ creșterea și sănătatea.

Noi vă propunem 7 măști eficiente, care vă vor oferi rezultate impresionante în doar o lună de zile.

La majoritatea oamenilor părul crește cu circa 1,5 cm/lună, adică cu 0,35 mm/zi. Doar un om extrem de optimist își poate propune să-și crească părul cu 20 cm într-o singură lună.

E remarcabil că vara părul crește mai repede decât iarna. La unii oameni creșterea părului e mai activă ziua decât noaptea. Femeile iau uneori măsuri disperate pentru a stimula creșterea părului și a atinge rezultatul dorit. Dar noi vă propunem anumite soluții din medicina tradițională, eficiența cărora e confirmată de o istorie de sute de ani.

7 moduri de a stimula creșterea părului

Urmăriți fiecare din variantele pe care vi le propunem și alegeți-o pe cea care vi se potrivește cel mai bine. Fiecare din aceste ingrediente acționează benefic asupra părului dvs. și este foarte eficient.

1. Aloe

Tăiați frunza de aloe în jumătate și stoarceți sucul. Faceți masaj cu acest suc la rădăcina părului. Lichidul va pătrunde în piele și va stimula circulația sangvină. Păstrați masca timp de 2 ore sau lăsați-o chiar peste noapte, după care spălați capul în mod obișnuit.

2. Oțet de mere

După ce spălați capul, folosiți oțet de mere în loc de obișnuitul balsam de păr. Nu e necesar să spălați părul după ce aplicați oțetul, e suficient să lăsați surplusul să se scurgă, ca mai apoi să uscați părul.

3. Albuș de ou

Bateți două albușuri de ou și aplicați masa obținută pe păr. Înfășurați apoi părul în folie de plastic și în prosop. După 40 de minute spălați capul în mod obișnuit.

4. Praf de muștar

Dizolvați 2 linguri de praf în 2 linguri de apă fierbinte. Adăugați un gălbenuș de ou, 2 linguri de ulei de brusture și 2 lingurițe de zahăr și amestecați bine. Aplicați masa obținută pe păr și acoperiți-l cu folie de plastic pentru o oră. În sfârșit spălați capul.

5. Coniac

Amestecați 50 ml de coniac cu câteva ouă și puțin ulei de măsline. Aplicați masa obținută la rădăcina părului, apoi distribuiți-o pe toată lungimea sa. După o oră spălați și uscați părul.

6. Lămâie

Amestecați sucul a 1/2 de ceapă, 1 linguriță de ulei de brusture, un gălbenuș de ou și sucul a o lămâie. Încălziți amestecul la baine marie, apoi aplicați-l pe toată lungimea părului. Spălați capul după o oră.

7. Scorțișoară

Amestecați 2 lingurițe de scorțișoară cu 4 lingurițe de argilă albastră, adăugând și câteva picături de ulei esențial. Aplicați pentru 30 de minute, apoi spălați capul în mod obișnuit.

Evident după prima utilizare nu vor fi efecte vizibile, dar după 4-6 săptămâni de administrare regulată (2-3 ori pe săptămână) a oricărei din aceste măști veți observa rezultate impresionante.

Dar din experiența dvs. care sunt cele mai eficiente metode de a stimula creșterea părului? Dacă încercați metodele noastre, spuneți-ne neapărat dacă ați obținut rezultatele așteptate!

Marele avantaj al acestor măști e că, datorită ingredientelor naturale, ele sunt complet inofensive, astfel încât puteți apela la ele oricând doriți să stimulați creșterea părului.